Nyheter

Information om Vårterminsmötet

Hej sektionen!

Detta är information om Vårterminsmötet på onsdag som kommer ta plats i Zoom. Läs gärna igenom informationen nedan så kommer mötet gå så smidig som möjligt.

Nomineringarna med motivering ligger nu uppe på hemsidan och kan hittas på https://eee.esek.se/moteshandlingar/sektion.


Vi vill även påminna om att anmäla er till mötet om ni har den minsta tanke om att delta, den länken hittar ni i Facebook-eventet.

Har du några frågor så kan du maila kontaktor@esek.se.

Information från Talmannen

Först och främst, se till att ni har zoom nedladdat inför mötet!

Man kommer kunna gå med i mötet via en zoom-länk som kommer skickas till alla som säger att de tänker närvara via mail. Man kan välja att joina mötet utan att logga in, men då måste ni välja ert riktiga namn, både för- och efternamn. Vill man istället logga in med stil-Id så ska man trycka på sign in när man startar zoom, och därefter trycka på log in as SSO. I rutan som dyker upp skriver ni in lu-se och ska då bli skickad till den vanliga lu-inloggningssidan.
Logga in och sedan kommer du vara inloggad på zoom med ditt lu-konto och därmed med ditt fullständiga namn. När man har tryckt på join meeting så kommer ni hamna i en kö, där ni kommer bli insläppta av Talmannen en och en.
Har ni då inte både förnamn, efternamn och klass i formatet, Oddput Clementin [E62], kommer ni inte bli insläppta!
Joina gärna mötet i god tid innan för att vi ska hinna släppa in alla och hinna ta närvaro innan mötet börjar. För att kunna veta vilka som är på mötet samt för röstningen är det viktigt att alla har varsin dator de är inloggade på.

Vi kommer som vanligt att använda talstol som talpunkt. Allt kommer att gå via talmannen som kommer få upp notiser kring vilka som räcker upp sin hand. Han kommer därefter skriva ner en talarlista som vi kommer att följa. Annars kommer vi som vanligt att tillåta replik annars jobba oss igenom talarlistan med FIFO-system.

Om du blivit tilldelad ordet eller ska hålla tal skall du själv sätta på mikrofonen och när du är klar själv stänga av den.

Alla yrkanden ställs genom att först räcka upp sin hand i zoom och samtidigt skicka in ett yrkande på slack #yrka. Dessa kommer att läsas upp av talmannen som kan komma att be om förtydliganden samt en presentation om förändringen om denna inte är självklar.

När du ska prata eller hålla ett tal så önskar vi även att du har på din kamera då det underlättar att se den som talar, men under resten av mötet får du själv välja hur du vill ha det. Har man inte tillgång till kamera är det okej att skippa detta.

Vi uppmanar alla att läsa igenom möteshandlingarna innan mötet och att de som ska presenterar mötet sammanfattar sin motion istället för att i så stor mån som möjligt kunna ha ett inte för långt möte.

Zoom har en chatt. Denna ska endast användas för ordningsfrågor då de bryter ordinarie talarlista.
Inget annat ska skrivas i zoom-chatten, både wikin och #sektionen på slack fungerar utmärkt för att skriva om annat på.
Frågar Talmannen om man inte har röstat och vill rösta, så får man trycka ner ett rött kryss om man inte är redo eller vill ha mer tid. Se till att klicka bort detta eller ersätta detta med en grön bock istället då man har röstat.
Har man frågor kring t.ex. teknik kan detta skrivas i chatten men det går även att skriva till ordförande, kontaktor eller talman om det inte är akut.
Beslut kommer fortfarande kunna ske per acklamation. Talmannen kommer som vanligt fråga mötet om det är mötets mening att besluta något. Då kommer man som mötesdeltagare återigen få trycka på participants och nu istället reagera med en grön bock eller ett rött kryss.
Talmannen kommer inte att ställa frågan “Någon däremot?” vid personval men kommer däremot att göra detta vid andra beslut, är man då emot så trycker man i det röda krysset!

Vi alla fall där vi har någon person som är emot ett beslut kommer vi att gå vidare med att göra en sluten votering med E-vote. Detta kommer ske likt vanligt med att talmannen lägger upp en tillfällig kod som medlemmarna skriver in tillsammans med en personlig kod som ni kommer att få ut via mail. E-vote kommer även att hantera alla personval som fler än en person ställer upp i.
De som valts till justerare samt talman kommer kunna se resultatet, men ingen annan. Resultatet kommer bara visa hur många som röstat och den procentuella fördelningen. Talmannen och justerarna kommer alltså inte kunna se vem som röstade på vad.

Är det nya personer som ställer upp till en post så kommer de behöva skriva detta till talmannen innan valet. Sen så kommer talmannen informera mötet om detta.

De som har blivit nominerade samt har deklarerat motkandidatur innan mötet kommer kunna närvara med talmannen och styrelsen som kommer hålla mötet från en sal i E-huset (troligtvist E:C men information kring detta kommer från ordförande).
Då personen börjar håller sitt tal och har utfrågning ska mikrofonen och kameran vara på. Efter detta kommer personen bli ombedd att lämna salen, alternativt bli placerad i breakout room om den närvarar via zoom, för att ge rum för nästa som kommer få komma in och hålla sitt tal och bli utfrågad.
Under tiden som mötet diskuterar kandidaturen kommer alla kandidater vara placerade i ett breakout room eller vara ombedda att lämna salen för att sedan bli insläppta efter beslutet tagits. Vi förutsätter att kandidater och övriga på mötet tar sitt ansvar så att kandidater inte lyssnar på diskussionen och de andras presentationer hos någon annan som också deltar på mötet.

På grund av logistiska problem kommer endast mat finnas för de som har kandiderat till en post och befinner i själva mötessalen. Ingen fika kommer däremot finnas utan folk rekommenderas att fixa eget och aktivt visa upp hur mycket bättre snacks smak de har än de andra på mötet.

Vi ber också er att ha överseende med att det administrativt kommer vara svårare än normalt och att ni har tålamod med det. Har ni några frågor så är det bara att höra av er till Talman på talman@esek.se, kontaktor@esek.se, ordforande@esek.se

Vänliga hälsningar,
Henrik Ramström, Talman 2020


Följ oss

  
   

Kontakta likabehandlingsombud

Se ävenBli medlem i kåren

Medlemmar i E-sektionen har 30% rabatt på Buttericks i Lund vid uppvisning av studentkort