Nyheter

Mattehjälp med Allakando – gör skillnad

Sponsrat av Allakando
Det är många studenter som vill göra skillnad under sin studietid. Ett bra sätt för ingenjörsstudenter att göra skillnad är genom att ge yngre elever mattehjälp genom Allakando. Det gör inte bara skillnad inför nästa prov – utan kan vara helt avgörande för elevens fortsatta studier.

Svenska elever har allt svårare för matematiken. Den senaste PISA-undersökningen visar att 18 procent av de svenska eleverna har väldigt grundläggande kunskaper i matematik, det vill säga att de endast kan grundläggande algoritmer, formler och procedurer och bara kan göra mycket enkla matematiska tolkningar. Det är också oroväckande att senaste PISA-undersökningen visar att andelen av de svenska eleverna som är högpresterande i matematik, är lägre än år 2003. Många elever behöver därför hjälp med matematiken
 
Många elever behöver därför hjälp med matematiken – antingen för att kunna klara grundskolan eller gymnasiet med godkända betyg – eller för att kunna nå högsta betyg för att komma in på en viss utbildning. Just därför är det många elever – både högpresterande och lågpresterande – som vill ha mattehjälp. Allakando mattehjälp är ett av de ledande företagen som erbjuder mattehjälp, bolaget är baserat i Lund och hjälper många elever med mattehjälp i Lund, Malmö och omkringliggande orter.
 
Allakandos mattehjälp – beprövad metod som höjer elevernas resultat
 
En orsak till att allt fler vänder sig till Allakando för att få hjälp med matematiken är att deras metod ger resultat. 9 av 10 elever som vänder sig till Allakando för att få hjälp med matematiken höjer sitt betyg. Det beror i sin tur på företagets välutvecklade pedagogiska modell – som har utvecklats sedan de startade år 2007. Kärnan i modellen handlar om att bolaget rekryterar de skickligaste privatlärarna, som har erfarenhet i just de ämnen de undervisar i. Mattelärarna på Allakando utvärderar ständigt vilka pedagogiska tekniker som fungerar bäst för att förklara svåra tal och matematiska problem. De goda exemplen från undervisningssituationen sprids mellan mattelärarna på Allakando, vilket leder till att de lär av varandra.
 
Så hittar Allakando de bästa mattelärarna
 
Om en elev ska få en kvalitativ mattehjälp så krävs det att det privatläraren både har goda kunskaper i ämnet och en bra förmåga att förklara och göra ämnet begripligt. Det är många som söker sig till Allakando – då det är ett roligt och dynamiskt företag med stora utvecklingsmöjligheter. Men bolaget är noga med att ställa höga krav på de personer som ska syssla med mattehjälpen.  Elever som får mattehjälp i Lund eller Malmö får inte sällan hjälp av en student vid Lund Tekniska Högskola som vid sidan av sina studier på universitet hjälper andra elever att lyckas med sina studier i matematik. Det är en mycket bra möjlighet för en ingenjörsstudent – som besitter viktiga matematiska kunskaper – att göra något meningsfullt vid sidan av sina studier.


Följ oss

  
   

Kontakta likabehandlingsombud

Se ävenBli medlem i kåren

Medlemmar i E-sektionen har 30% rabatt på Buttericks i Lund vid uppvisning av studentkort